Last van een trage WordPress website? Dit kun je er aan doen.

Blog thumbnail

Een trage website kan een grote impact hebben op de gebruikerservaring en de zoekresultaten van je website. Als je website is gebouwd met WordPress en je merkt dat het laden van pagina’s langer duurt dan je zou willen, dan is het tijd om in actie te komen. Een trage website heeft namelijk een grote invloed op het succes van je website of webwinkel.

Hieronder vind je een aantal tips om je WordPress website sneller te maken.

Kies een goede webhosting

Let op! Wil je een snelle website? Bezuinig dan niet op goede webhosting. Zeker bij shared hosting (dat is hosting die je deelt met andere websites) zien we vaak dat de server traag wordt omdat iemand anders op diezelfde server een zwaarbelaste website heeft. Dit gaat ten koste van de snelheid van jouw website.

Maak gebruik van caching

Door gebruik te maken van caching kun je ervoor zorgen dat de pagina’s van je website sneller worden geladen. Caching is het opslaan van de inhoud van je website op de server of in de browsercache van de bezoeker, zodat de pagina sneller kan worden geladen bij een volgend bezoek.

Optimaliseer afbeeldingen

Afbeeldingen zijn vaak de grootste boosdoener als het gaat om de snelheid van je website. Het is belangrijk om afbeeldingen te optimaliseren voordat je ze uploadt naar je website. Dit betekent dat je de afbeeldingen moet verkleinen, comprimeren en eventueel het formaat moet wijzigen. Dit kun je eenvoudig doen met behulp van een afbeeldingsoptimalisatie-plugin, zoals Smush of EWWW Image Optimizer.

WordPress

Heb jij een WordPress website? Wij adviseren dan altijd gebruik te maken van webhosting die is geoptimaliseerd voor WordPress. Er zijn diverse hostingpartijen (waaronder Findit) die zich specifiek richten op het hosten van WordPress websites en die dus de nodige expertise hebben om je WordPress website snel te laten laden.

WordPress en caching

Voor WordPress zijn diverse caching plugins beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan W3 Total Cache en WP Super Cache. In alle jaren dat we verschillende plug-ins hebben geprobeerd, zijn WP Rocket en LiteSpeed Cache duidelijk 2 van onze favoriete en meest effectieve plug-ins. Deze plug-ins worden voor het optimaliseren van de snelheid ook aanbevolen door webadvisor.be.

Gebruik een lichtgewicht thema

Voor WordPress is het daarnaast van belang dat je een lichtgewicht thema gebruikt. Het thema dat je gebruikt, heeft namelijk ook een grote impact op de laadtijd. Sommige thema’s zitten volgestopt met allerlei scripts en bestanden en zijn daarom niet geoptimaliseerd om snel te laden.

Minimaliseer het aantal WordPress-plug-ins

Plug-ins zijn handig om de functionaliteit van je website uit te breiden, maar het is belangrijk om het aantal plugins te minimaliseren. Elke plug-in die je toevoegt kan van invloed zijn op de snelheid van je website. Verwijder daarom plug-ins die je niet gebruikt en kies voor plug-ins die zijn geoptimaliseerd voor snelheid.

Hit Enter to search or Esc key to close